Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Educatie

      Biblioteca comunala Malu cu Flori isi desfasoara activitatea in baza Regulamentului de organizare si functionare a bibliotecilor publice, orientandu-si preocuparile spre indeplinirea la parametrii superiori a atributiilor, competentelor si responsabilitatilor ce ii revin ca institutie de cultura in comunitatea locala. Biblioteca are propriul Regulament de organizare si functionare aprobat de consiliul local.
      Pentru dezvoltarea lecturii publice in comuna noastra am avut in vedere urmatoarele obiective:

      Activitatea bibliotecii s-a desfasurat sub indrumarea Consiliului Local si Primariei Malu cu Flori si in coordonarea metodologica si profesionala a Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Dambovita si a Bibliotecii Judetene ”Ion Heliade Radulescu”.
      In prezent, biblioteca detine in colectiile sale 9498 volume din care:

     Din fondul total avem:

       Fondul de publicatie este asezat in rafturi corespunzator Clasificarii Zecimale Universale, domeniile tematice care sunt existente in biblioteca sunt recomandate prin indicatoare de raft. In anul 2007 am achizitionat 148 volume in valoare de 356.04 lei au fost date de Biblioteca Judeteana „Ion Heliade Radulescu”.
      Am avut inscrisi 309 cititori din care:

      Frecventa totala a cititorilor a fost de 1421.
      Am difuzat 3746 carti din care:

      Desigur, sunt posibilitati mai mari ca numarul cititorilor sa creasca, de aceea mi-am propus sa tin o legatura mai stransa cu cadrele didactice pentru a face cunoscut fondul de carte si sa initiez lunar activitati de popularizare a cartii si bibliotecii.
      Am organizat actiuni culturale specifice bibliotecii, acestea avand in principal la baza calendarul evenimentelor social culturale ale anului, primit de la Biblioteca Judeteana.
      Pentru buna functionare a bibliotecii, mentionez ca sunt necesare:

      In relatia cu cititorii am in vedere satisfacerea optima a intereselor de lectura, folosind in acest fel metodele traditionale de apropiere a publicului de biblioteca si unele mijloace de publicitate in raport cu posibilitatile pe care le am.
    Pentru ridicarea propriei pregatiri profesionale, studiez „Revista Biblioteca” si „Revista de Cultura si Bibliologie CURIER”, editate de Biblioteca Judeteana „Ion Heliade Radulescu”, preocupandu-ma ca aceste cunostinte teoretice sa le aplic in activitatea ce o desfasor.

      De un real folos in pregatirea mea s-a dovedit a fi si schimburile de experienta organizate de Biblioteca Judeteana „Ion Heliade Radulescu” cu colegii din comunale invecinate, unde au loc activitati utile pentru perfectionarea activitatii de biblioteca.
    Voi tine cont de parerile domnilor consilieri, a domnului primar si de indrumarile primite de la Biblioteca Judeteana „Ion Heliade Radulescu”, pentru a asigura o buna organizare si desfasurare a demersului bibliotecar, indrumand lectura celor care intra in universul cartii, formandu-i si mentinandu-i ca beneficiari permanenti ai valorosului potential pe care il detine biblioteca.
    Doresc sa fiu bine perceputa de factorii de decizie locali si sa fiu si de aici inainte sprijinita substantial si permanent in activitatea ce o desfasor.

Tita Mihaela-Ramona
Biblotecar